Fillersbehandlingar

Fillers innehåller ämnen som liknar kroppens egen hyaluronsyra vilket binder fukt och skapar spänst. Fillers kan användas för att skulptera, bygga volym för att lyfta ansiktet och konturera områden samt släta ut rynkor i ansiktet.

Enligt forskning är förlust av volym den största förändringen som sker när ansiktet åldras. Avtagande produktion av bindväv, och fettkuddarna kring kinden tappar volym och sjunker, vilket skapar rynkor och plattare ansiktsform. Genom injicering av fillers går det att återskapa, skulptera eller bygga volym för att lyfta ansiktet.

Behandlingsområden  

 • Rynkor
 • Läppförstoring/läppkonturer
 • Näskorrektioner
 • Käkparti
 • Hakparti
 • Nasolabiala veck, vecket mellan kinden och munnen
 • Tear-trough- under ögonen
 • Kinder

Hur går behandlingen till

Innan behandling går vi genom dina förväntningar och vilka resultat du kan förvänta dig, alla är olika så vi går skräddarsyr det som skulle passa dig bäst. Vi fotograferar och journalför allt. Vilken smärtlindring som passar för just din behandling och därefter injiceras fillers med en tunn nål under huden på valt område och fördelas. Oftast använder vi en Cannula eller Pixenål som är en trubbig nål vid injicering av fillers, vilket minskar risken för blåmärken, svullnader, kärl-och vävnadsskador än med en vass nål. Vi gör ett litet hål med en vass nål och därefter förs cannulan in under huden för fördelning av fillers.

En del fillersbehandlingar behöver förbehandlas med muskelavslappnade några veckor innan för bästa resultat, då en del muskler är starka och kan flytta på fillern.

Kompletterande behandling kan behövas efter två veckor, beroende av vilken fillers så varierar det hur länge fillers varar. Fillers har en varaktighet allt från 4-18 månader. Vi rekommenderar påfyllning efter cirka 4-6 månader för bättre och långvarigare resultat.

Viktigt att tänka på inför behandling

 • Inte gravid eller ammande
 • Pågående Herpes infektion, utslag på injektionsområdet
 • Inte ha feber eller pågående infektion
 • Inga NASID- preparerat, såsom Magnecyl, Ipren eller liknande vilket ökar risken för blåmärken

Viktigt att tänka på efter behandlingen

 • Ingen träning, bad eller bastu samma dag
 • Inget smink på det behandlade område på cirka 8 timmar
 • Inga andra ansiktsbehandlingar eller massage
 • Det tar cirka 2 veckor för fillers att sätta sig

Biverkningar

Vanliga biverkningar är blåmärken, svullnad, ömhet eller rodnad på det behandlade området.  Dessa är oftast relaterade till själva ingreppet och inte fillern i sig. Biverkningarna lägger sig efter några dagar.

Om det skulle komma in i ett kärl, så har vi Hylase som vi injicerar direkt för neutralisering.

Obehag direkt efter behandling, och få ökad svullnad, rodnad och blåmärken, vilket lättar efterhand.

Större komplikationer är ovanliga men det finns alltid en risk blödning och infektioner trots erfarenhet, men med legitimerad sköterska/läkare finns det alltid läkemedel att avhjälpa komplikationer.

Olika områden

Läppar

Fotografering, går genom dina förväntningar och val av bedövning och fillers. Med fillers ser du resultat direkt och det är inte permanent vilket ger dig möjlighet att förfina dina läppar till önskad utseende. Dina önskemål och dina läppars utseende/anatomi bestämmer val av injektionsteknik samt vilken fillers som passar just dig.

Kinder

Fotografering, går genom dina förväntningar, och val av fillers. De tekniker som används är beroende av syftet med behandlingen. Vid lyft injiceras fillern ofta mot kindbenet och vid återskapande av volym, mjuka linjer injiceras det lite ytligare. Beroende av området så används vass kanyl eller en trubbig nål (cannula) för att injicera in fillern. Syftet är att lyfta, framhäva och konturera kindbenen och resultatet syns nästan med detsamma men det slutliga resultatet är efter 2-4 veckor efter ev svullnad hunnit lägga sig.

Käklinje /haka / Marionettlinjer-Mungipor

Skönhet symboliseras oftast genom distinkta drag, symmetri och raka linjer. En del markerade ansiktsdrag symboliseras som feminint eller maskulint. Med fillers kan vi antigen förstärka, jämna ut, bygga upp eller dämpa vissa ansiktsdrag som helhet ger symmetri och en mer balanserad profil med ett avsmalnat intryck eller mer markerad maskulint intryck.

Oftast kombineras fillers i hakan med behandling av käklinjen och mungipor samt marionettlinjerna för bästa resultat.  Filers kan jämna till asymmetrier, insjunkningar, gropar minskad volym för att skap ett harmoniskt helhetsintryck av ansiktet.

Käkmuskeln kan behöva muskelavslappnande medel några veckor innan fillersinjektion, då fillern sätts under Mentalis/hakmuskeln och den är en stark muskel och det finns risk att fillern kan flytta på sig.

Nasolabiala linjer/ Panna-Tinningar

Nasolabiala linjerna stäcker sig från näsvingen ner vid saidan av mungipan, med stigande ålder tenderar dessa linjer att bli djupare och mer framträdande. Bland annat genom minskad volym och elasticitet i ansiktet.

Fillers i tinningarna återställer förlorad volym, genom att återskapa volym på området ges det ett naturligt lyft åt ansiktet och en mer symmetrisk form, ögonbrynen lyfts lätt vilket ger ett piggare uttryck. Tinningar och panna har medellång nedbrytnings tid, dock helt individuellt och fillern kan hålla cirka 12-18 månader.

Tear trough Hudföryngning med Laser

Tear trough, tårdiket yttrar sig som en fördjupning under ögat mot den inre ögonvrån. Orsakas av stigande ålder, genetiskt/ärftligt och volymförlust i kinderna som minskar stödet till tear trough området. För bästa resultat rekommenderas kombinationsbehandling av kinderna och tårdiket.

Många kan inte bli behandlade med Tear trough, då behandlingen inte är lämplig för dem med ödem/vätskeansamling,,  nedsatt elasticitet, stora fettkuddar eller för mycket hudöverskott/påsighet under ögonen.

Det tar inte bort mörka ringar under ögonen som orsakats av pigmentering. Det mörka området oraskts av skuggor kan upplevas bli ljusare i o m ljusets reflektering ändras efter fillern.