Hagertkliniken / MEDICINSK HUDVÅRD & KROPPSVÅRD / Alkaline Wash för hårborttagning

Alkaline Wash för hårborttagning

Finare, fjunigt hår i ansiktet kan vara svårt att avlägsna efter- som hårväxten ofta är tät och håren mycket små. Med Alkaline Wash kan dock stora områden med fjun avlägsnas vid ett och samma tillfälle. Som en extra bonus avlägsnas även torra, döda hudceller som kan finnas ansamlade på hudytan.

Så fungerar Alkaline Wash

Alkaline är ett alkaliskt pulver gjort på ostronskal och basmi- neraler. Pulvret blandas med renat vatten och appliceras på huden, där det får verka i 1-4 minuter. Behandlingen fungerar genom att ta håret till en hög alkalisk nivå. Detta kommer att mjuka upp håret och delar av den underliggande follikeln. Håren och torra hudceller kan sedan enkelt avlägsnas. Som avslutning läggs en lugnande tångmask som återställer hudens pH.

Dessa områden kan behandlas

Samtliga delar i ansiktet och på hals kan behandlas förutsatt att hårtypen är den rätta, dvs. finare fjun (vellushår). Behand- lingen kan med fördel även göras på andra kroppsdelar.

Hur många behandlingar behövs?

Fjuniga hår växer i kortare hårsäckar och högre upp i huden än vad grova hår gör. Det gör dem lämpliga för Alkaline behandling. Efter den första behandlingen kommer håren att växa tillbaka som normalt, men efterhand som behandlingarna fortskrider kommer återväxten att gå allt långsammare. I vissa fall har resultaten visat sig bli permanenta.

Det går inte att definitivt säga hur många behandlingar som behövs eller ens om håren försvinner permanent. Hårtillväxt är beroende av flera faktorer som arv, hormonella obalanser, medicin, om hår ryckts m.m. Vissa får en minskning av hårväxten redan efter en behandling medan det för andra krävs flera.

En bra rekommendation är behandling var fjärde vecka de första 2-3 gångerna. Efterhand kommer återväxten att hämmas och hårväxten bli glesare.

Hur känns behandlingen?

Behandlingen är säker och känns normalt inget alls, men i vissa fall kan det upplevas; rodnad, värme, stickande smärta och en sandpappersliknande känsla i huden. Efter första behandlingen kan huden även bli lite torr och peeling förekomma. Reaktionerna är temporära och huden kommer att bli normal igen då den fått återhämta sig.

Pris:

Överläpp ca 15 min – 350 kr

Haka+överläpp ca 25 min – 650 kr

Stora delar/hela ansiktet ca 30-40 min –  850 kr

Boka tid

 

 

Alkaline_hårborttagning_4 Efter_72dpi

Alkaline hårborttagning_1 Före_72dpi